Zangles

In de zangles gaan we samen op zoek naar jouw eigen, vrije stem. Je leert makkelijk en natuurlijk te zingen. We lossen bepaalde moeilijkheden op, waardoor je klank en geluid beter worden.

In de les beginnen we met ontspannings-, ademhalings- en stemoefeningen. Ik besteed daarbij aandacht aan houding, techniek, articulatie, klinkervorming en presentatie.

Daarna werken we aan een of meerdere stukken. Natuurlijk mag je ook je eigen muziek meenemen. Maar of je nou pop, klassiek of allebei zingt: aandacht voor techniek blijft. Dat is belangrijk om de klankkwaliteit van de stem te verbeteren.

Naast individuele zangles is er veel meer mogelijk. Kom met je groep of band, dan stellen we een plan op met een doel. Wil je met z’n tweeën, drieën of vieren lessen? Geen probleem.

De muziekschool organiseert ook een aantal keer per jaar een groepsles waaraan je kunt meedoen als je dat wilt. Je leert dan omgaan met podiumvrees. Ook wordt er gewerkt aan uitstraling en omgaan met spanning. Daarnaast kun je meedoen aan concerten die de muziekschool organiseert.

Zangles is al mogelijk voor kinderen vanaf 10 jaar. Vaak is met z’n tweeën of in een groepje heel gezellig, maar je mag natuurlijk ook alleen komen.

Heb je zin in zangles? Informeer naar de mogelijkheden.