Pianoles

Geniet jij ook zo van mooie muziek? En vooral van pianomuziek? Hoor jij de filmmuziek van Pirates of the Caribbean en denk je: ‘Dat wil ik kunnen spelen?’ Dat kan! Of misschien grijpen moderne composities van Yann Tiersen of klassiekers als Chopin je wel aan. Het maakt niet uit wat je wilt spelen, het kan op de piano.

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen terecht voor pianoles bij Muziek- & Zangschool Hetty Koelewijn in Bunschoten-Spakenburg. Maar ook volwassenen – het is nooit te laat om te beginnen!

Wat heel belangrijk is bij pianoles is muzikale expressie. Een simpel liedje kan al heel mooi klinken! Daarnaast is er aandacht voor ritme, noten leren, zingen, een goede houding en een goede basistechniek. Dat is nodig om het beste uit je pianospel te halen.

Als je verder gevorderd bent, ga je leren pianospelen met gebruikmaking van adem-/zangtechnieken. Dat maakt de muziek stromend en vloeiend, zodat een natuurlijke muzikale beweging ontstaat. Zo word je ook een hele goede begeleider.

We spelen naast het lesboek ook nog andere muziek om het afwisselend te houden. Natuurlijk krijg je zelf inbreng in wat je wilt spelen.

We kunnen ook bezig gaan met harmonieleer en improvisatie. Naast dat het gewoon leuk is, ga je ook muziekstructuren beter doorzien en begrijpen, waardoor nieuwe stukken instuderen sneller gaat en je innerlijk voorstellingsvermogen van de muziek groter wordt.

Ongeveer vier keer per jaar worden er groepslessen georganiseerd waaraan je mee kunt doen.

Wil jij leren pianospelen of er beter in worden? Informeer naar de mogelijkheden.