Muziekles: een waarde voor altijd

Wil je je muzikaal ontwikkelen? Ontdek de muzieklessen van Muziek- & Zangschool Hetty Koelewijn.

Wie is Hetty Koelewijn?

Hetty Koelewijn beleeft veel plezier aan het lesgeven. Daarnaast treedt ze zelf op als zanger of als begeleider van een koor of solist. Muziek maken geeft haar veel vrolijkheid en energie.

Hetty is gediplomeerd musicus en garandeert kwaliteit en deskundigheid.

Muziekles op maat

Wil je beginnen met muziekles? Of maak je al jaren muziek en wil je verdieping of verbreding van je vaardigheden? Heb je veel of juist weinig tijd? We kijken samen hoe we kunnen aansluiten bij jouw wensen en mogelijkheden.

Les in diverse stijlen

Of je nu les wilt in pop of klassiek, kerkmuziek of musicals, het maakt niet uit. Hetty heeft ervaring met diverse muziekstijlen en houdt van een goede mix. We vertrekken altijd vanuit een stevige basis, waar je de rest van je leven plezier van hebt.

Meer dan 40 jaar ervaring

Als je les krijgt van Hetty, profiteer je van haar lange ervaring als muziekdocent, uitvoerend musicus en (koor)dirigent. Ze helpt je om het muziekmaken vol te houden. Veel van haar oud-leerlingen maken nog altijd met veel plezier muziek.

De voordelen van muziek maken

Muziek maken is niet alleen leuk, maar ook heel gezond:

  • Muziek geeft plezier
  • Muziek houdt je hoofd fit
  • Muziek vermindert stress
  • Muziek maakt je socialer
  • Muziek maakt je slimmer
  • Muziek geeft structuur

Bron: NPO Kennis

Lijkt muziekles je wel wat, maar twijfel je?
Probeer dan eens een proefles!

Eindgroepsles / uitvoering in de Immanuelkerk (2022)

Impressie van een leerlingenuitvoering

Koorzang tijdens jubileumconcert (2010)

Ervaringen van leerlingen

Enkele (oud)leerlingen vertellen over muziekles bij Hetty Koelewijn.

“In 2019 ben ik bij Hetty begonnen met pianoles. Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog geen spijt van gehad. Ik mocht mijn talent voor muziek ontdekken, inmiddels heb ik ook zangles. Muziek maken is prachtig en geeft rust. Je komt in een andere wereld. Er moet daarentegen wel gewerkt worden, er komt niks vanzelf. Dat geeft weer structuur en je houdt je hoofd helder. Hoe hoog leg jij de lat? Bij Hetty maakt het niet uit hoe hoog je de lat legt. Die leg je namelijk zelf. Hetty zal je behandelen naar hoe jij het wil. Je kan laagdrempelig instappen, maar ook als je al vergevorderd bent. Je wordt in ieder geval behandeld als een professional. Wil je groeien in het maken van muziek of als zanger(es)? Zet de stap en ga naar Hetty!”

Steven van Diermen

piano- en zangleerling

“Ik zit al twee jaar bij juf Hetty Koelewijn op pianoles. Die twee jaar waren erg leerzaam en ook erg leuk. Juf Hetty is een goede en leuke juf. Je leert veel, maar er is ook altijd tijd om te vertellen hoe het met je gaat. Eens in de zoveel tijd zijn er groepslessen. De eerste keer vond ik dat supereng, maar nu allang niet meer! Op zo’n groepsles speelt iedereen twee stukjes voor en je doet een beetje theorie. Ik vind het altijd heel gezellig!”

Chantal

pianoleerling

“Ik heb veel van Hetty geleerd. Over spanning en ontspanning: ze leerde me af om met opgetrokken schouders te spelen. Ik leerde het gewicht van mijn armen te gebruiken tijdens het spelen. Daardoor hoef je niet de spieren het werk te laten doen, maar de zwaartekracht. En ik moest de muziek laten stromen, alsof je aan het zingen bent. Eigenlijk altijd als ik speel, denk ik aan haar wijze lessen en aan haar eindeloze geduld.”

Peter Sneep

organist/componist, radiopresentator en columnist op Orgelnieuws.nl

Het belangrijkste in de muziek staat niet in de noten.

Gustav Mahler, componist en dirigent (1860-1911)