Terugblik op jubileumconcert Sursum Corda

Terugblik jubileumconcert Sursum Corda 90 jaar
Energiek, fris, enthousiast; deze bewoordingen passen helemaal bij het jubileumconcert van Sursum Corda van afgelopen zaterdag. Het thema van het concert was: Lof aan de Heer. In de goed gevulde Zuiderkerk konden de aanwezigen genieten van een koor dat met gevoel en bezieling zong van Gods liefde, Zijn trouw en Zijn bevrijding door Jezus Christus.

Het concert begon met de meditatieve sfeervolle muziek van Taizé liederen, gevolgd door mooi lof- en prijsgezang. Daarna werd er gezongen over de schepping. De avond eindigde met de oproep: “Laat iedereen God loven en prijzen.”

Jubileumconcert Sursum Corda 90 jaar in de Zuiderkerk, Bunschoten op 19 november 2016
De opbouw van het programma en ook de uitvoering ervan vielen zeer in de smaak bij het publiek. Naast het begeleiden van de koorzang waren er ook solo optredens van de voortreffelijke musici Alice van de Geest (sopraan) en Coert van de Berg (bas), Susanne Wendler (fluit), Theo-Hans Kuijvenhoven (hobo), Diederik van Dijk (cello), Bert Koelewijn (vleugel) en Stefan Heinen (orgel).

Door het nieuwe elan van dirigent Hetty Koelewijn, heeft het jubilerende koor zich niet alleen kwalitatief verbeterd, ook de bezieling lag veel meer in de liederen. Het koor gaat met frisse moed op naar het honderdjarig bestaan. Nieuwe leden zijn van harte welkom bij het koor. Sursum Corda repeteert elke woensdag om 19.45 uur in De Samenklank!

» Ga naar de website van Sursum Corda

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *