Geslaagde open dag bij Muziek- en Zangschool Hetty Koelewijn

Hetty Koelewijn organiseert geslaagde open dag

Zaterdagmiddag 1 september was het gezellig druk op Blauwe Reiger 9: uit vier verschillende kamers klonk piano- en orgelmuziek, gespeeld door leerlingen van Hetty Koelewijn. Bezoekers konden ook naar prachtige zang luisteren, de sfeer van de muziekschool proeven en informatie inwinnen.

De muzieklerares piano, orgel en zang verzorgde met haar leerlingen een open dag met een afwisselend programma: van Bach, via Chopin, naar hedendaagse muziek als het Hallelujah, bekend van de animatiefilm Shrek.

“Een geweldige dag”, vond Hetty Koelewijn. “Mijn leerlingen speelden en zongen goed. Ouders, oma’s, broertjes en zusjes kwamen luisteren, maar ook wat nieuwe belangstellenden voor muziekles. Heel geslaagd dus. Het was prachtig weer, dus we konden ook de tuin in.” Hetty stond met een hapje en een drankje klaar om de bezoekers welkom te heten.

Opvallend was het veelzijdige muzikale palet van Hetty’s leerlingen. Zo werd je, na pop- en filmmuziek op piano, opeens verrast door 18e-eeuwse orgelmuziek. Een aantal pianoleerlingen liet even later hun zangstemmen horen in een paar indrukwekkende opwekkingsliederen. Leerling Henrieke: “Het was superleuk om met een klein groepje te zingen. Ik zeg: voor herhaling vatbaar!”

Als klap op de vuurpijl gaf Hetty een korte stemvormingscursus – een van haar specialiteiten. Verschillende bezoekers gaven zich spontaan op voor een nieuwe cursus.

Bekijk een impressie op de fotopagina.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *