Stemvorming

StemvormingStemvormingscursus I (basis) voor volwassenen
Deze cursus is voor maximaal 8 personen en bestaat uit tien lessen van een uur. Zit je op een koor en wil je graag meer leren over de techniek van zingen? Denk je: hoe zit dat met mijn adem, en kan ik die hoge noot wel halen? Heb je al wat zanglessen gehad? Of heb je gewoon interesse voor zingen? Dan is deze cursus iets voor jou.
De lesinhoud bestaat uit: ontspanningsoefeningen, ademtechniek, toonvorming, articulatie, expressie, bewust stemgebruik en repertoire. Dankzij deze cursus zal je spreekstem helderder worden en word jij je bewuster van je stemgebruik. Ook hoor ik van veel oud-cursisten dat ze vrijer durven te zingen.
 
 
StemvorkStemvormingscursus II (gevorderd) voor volwassenen
Deze cursus is voor maximaal 8 personen en bestaat uit tien lessen van een uur. Heb je de basiscursus stemvorming gedaan of ben je al verder met zingen? Dan is deze cursus iets voor jou. Lage ademhaling moet geen probleem voor je zijn. De lesinhoud bestaat uit: verder uitbouwen van de toonvorming, ademsteun-, articulatie- en resonansoefeningen, twee- en driestemmig repertoire.
 
 
Individueel
Ben je spreker of docent en voel je dat je wat aan je stem moet doen? Word je snel hees, praat je onduidelijk of te zacht?
Of wil je gewoon je eigen (spreek)stem verbeteren? Je stem nog bewuster gaan gebruiken? Dan zijn de lessen stemvorming iets voor jou. Tijdens de eerste les maken we samen een individueel plan. Dit plan is afhankelijk van je persoonlijke wensen en van wat ik van je/je stem heb gehoord.
De lesinhoud bestaat uit ontspanningsoefeningen, ademoefeningen, spreekoefeningen, resonansoefeningen en kleine zangoefeningen. Daarnaast spreek je en lees je eigen teksten voor. Ik maak gebruik van verschillende methoden, o.a. de methode van Pahn.
 
 
Koorscholing
Koren kunnen op aanvraag een cursus stemvorming/koorscholing krijgen op locatie of in Bunschoten op de Blauwe Reiger 9. Afspraken en wensen in overleg.

Share Button