Een leerling van de muziekschool vertelt…

Geschreven door op 20 maart 2012 | Reageer »

Leerling Stefan Heinen bespeelt authentiek Frans drukwindharmonium“Op donderdag 8 maart voerde oratoriumvereniging Hosanna de Petite Messe Solonelle uit van Rossini in de Noorderkerk in Spakenburg. Rossini heeft dit werk geschreven voor koor, solisten, twee vleugels en harmonium. Ik mocht het harmonium bespelen. Het betrof een Frans drukwindharmonium. Dit is niet te vergelijken met de instrumenten die vroeger in de huiskamers stonden. Om dit instrument te leren bespelen, ben ik een aantal keren bij de leverancier van het instrument geweest, om mij deze techniek eigen te maken. Het concert ging geweldig. Ik ben weer een mooie ervaring rijker en kan weer een mooi concert toevoegen aan mijn repertoire.”

Stefan Heinen

Share Button
« Nieuwe stemvormingscursus: meld je nu aan!
Hetty Koelewijn geeft workshop op Jongelingschool »

Schrijf een reactie